Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Van Loon houdt zicht op de top vijf in Spanje
Met de achtste tijd op de tweede dag, waarbij er erg veel stof is, is Erik van Loon gematigd tevreden. In het eerste gedeelte rijdt hij te voorzichtig om lekke banden te voorkomen, maar in het tweede deel herpakken Van Loon en Sébastien Delaunay zich. Zij verliezen in totaal tien minuten, maar een kans op de top vijf is nog niet verkeken.

“Vooral het tweede deel ging super,” zegt Van Loon. “Daarin ben ik heel tevreden over het rijden, het navigeren en de Toyota Hilux. Ik kwam 25 kilometer voor het einde wel nog in het stof terecht waardoor we iets meer tijd verloren, maar dat hoort er een beetje bij. Het eerste deel waren we juist te voorzichtig om lekke banden te voorkomen. In het algemeen klassement staan we momenteel zevende, het gat naar de nummer vijf is 4 minuten. Dat is met deze proeven maar een klein gat, dus wij blijven ervoor gaan.”

De proef was stevig vandaag. “Maar we hebben er veel van geleerd en we hebben geen lekke banden gehad. Morgen gaan we er weer voor en hopen we een beetje naar voren te kunnen kijken.” De etappe van morgen bestaat uit een proef van 300 kilometer, de eerste auto start om 12 uur en wordt rond vier uur aan de finish verwacht.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!