Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Pech voor Van Loon op voorlaatste dag
Een draagarm met oude schade zorgt ervoor dat Erik van Loon en S├ębastien Delaunay na 35 kilometer de Toyota Hilux naast de kant moeten parkeren. Nadat de auto door een gat gaat, breekt rechtsachter de draagarm af. Het team is nu bezig met de reparaties zodat Van Loon morgen weer kan starten.

"Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk kilometers rijden," vertelt Van Loon. "Gelukkig kunnen we morgen rijden, want de auto is eigenlijk helemaal in orde. Maar de draagarm had een scheurtje en een kleine klap was fataal. We willen op de laatste dag nog even laten zien wat we kunnen. We zullen last hebben van het stof, maar we gaan vooral lekker rijden."

Over het nieuwe roadbook zijn Van Loon en Delaunay tevreden. "Volgens S├ębastien is zijn zitpositie beter en ik merk geen verschil met het papieren roadbook. Er zijn nog wel wat verbeteringen, zoals de modificaties die nog op papier zijn, maar het is een goede innovatie." De laatste dag bestaat uit 210 kilometer verdeeld over twee proeven.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!