Kamaz 4326, foto van Truckfan Nieuwsposter

Kamaz 4326 (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Goodyear is trots dat het KAMAZ-master team hun partnership als officiële bandenleverancier heeft verlengd. Beide partners kijken uit naar een succesvolle samenwerking en streven naar een podiumplaats bij één van de meest veeleisende motorsportwedstrijden in de wereld, de DAKAR-rally. Op 22 november vertrokken de KAMAZ-master’ vrachtwagens, voorzien van Goodyear banden, naar Saoedi-Arabië voor hun deelname aan de 43ste editie van de marathonrally die op 3 januari 2021 van start gaat.

Alternate text
Prestatie in extreme omstandigheden
Volgens de regels moeten de vrachtwagens op standaardbanden rijden, dat wil zeggen: banden die voor iedereen op de markt verkrijgbaar zijn. Tijdens de laatste wedstrijd was het KAMAZ-master team uitermate tevreden over de uitmuntende prestatie en de uithouding van de Goodyear ORD Off Road banden, want het leverde het team de eerste en tweede plaats op. “Het succes van het KAMAZ-master team op de standaard Goodyear banden toont aan hoe goed deze banden presteren en hoe duurzaam ze zijn bij zeer extreme omstandigheden. Eigenlijk geldt die performance voor ons hele assortiment banden voor on- en off-road gebruik”, vertelt Maciej Szymanski, Hoofd Marketing voor Commercial Europe.

Hightech oplossingen in 2021
Het team verwacht veel van de nieuwe hightech oplossingen die zijn doorgevoerd voor o.a. de motor en ophanging, maar verwacht ook veel van de vernieuwde onderdelen en de verbeteringen in de structuur van de 2021 KAMAZ-master Dakar trucks. “2020 is een moeilijk jaar geweest. De pandemie heeft de voorbereiding van de trucks moeilijker gemaakt en had ook impact op de trainingsprogramma’s van de crew. Als we op afgelopen jaar terugblikken, kunnen we stellen dat het intens en hectisch was. We zijn onze partners dan ook zeer dankbaar dat ze aan boord gebleven zijn”, vertelt Vladimir Chagin, hoofd van het KAMAZ-master team. “We zijn klaar voor deze race, de vrachtwagen is perfect in orde en voorzien van de laatste technologie. In de DAKAR-rally zullen we laten zien waar we toe in staat zijn en dat zal onze partners en fans zeker niet teleurstellen!’’ De trucks zijn nu onderweg naar de haven van Marseille in het zuiden van Frankrijk, waar vandaan ze naar het Arabische schiereiland verscheept zullen worden.

Volledig vernieuwd parcours

De 43ste DAKAR-rally start op 3 januari in Jeddah, Saoedi-Arabië. Na een tocht door de woestijnen van het Arabische schiereiland zullen de deelnemers op 15 januari finishen aan de kust van de Rode Zee. Het parcours is volledig vernieuwd, met uitdagende duinen van de eerste tot de laatste klassementsproef, maar ook met rotspartijen en heel snelle passages. Hoewel ze over uitmuntende rij- en navigatiekwaliteiten beschikken, staan de teams, de vrachtwagens en de banden flink wat uitdagingen te wachten. Het KAMAZ-master team zet vier KAMAZ-43509 racetrucks tijdens de DAKAR-rally in. Het team bestaat uit titelverdediger Andrey Kargino - de winnaar van de Silk Road 2019 rally -, Anton Shibalov, Ayrat Mardeev en Dmitry Sotnikov. De teams willen hun reputatie in het klassement voor de vrachtwagens van deze legendarische en zware competitie uiteraard hooghouden.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!