Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Van Loon begint voorbereiding op Dakar in Saudi-Arabië
Rondom Dammam, Dahran en Khobar vindt deze week de Sharqiya Baja plaats, een nieuw evenement op de FIA kalender. Het is voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay de aftrap in hun voorbereiding op de Dakar Rally in 2022. In de Toyota Hilux zullen zij mee willen doen om een van de podiumplaatsen. Van Loon kan niet wachten om te beginnen.

“Ik kijk er erg naar uit om weer te gaan rijden,” vertelt Van Loon. “Het is anderhalve maand geleden dat we in Saudi-Arabië reden voor de Dakar Rally en nu gaan we terug voor onze eerste voorbereidende rally op de Dakar van volgend jaar. Eigenlijk wilden we vorige maand in Dubai starten, maar door persoonlijke redenen konden we niet starten. We gaan rijden in een gebied dat we met de Dakar nog niet hebben bezocht, dat maakt het extra leuk.”

De rally begint op woensdag 3 maart met de keuringen en de ceremoniële start. Op donderdag vindt de Super Special plaats rond 15:00 uur (13:00 Nederlandse tijd), daarna kiest de top tien de startposities voor de eerste echte stage op vrijdag. Om 8:45 (6:45 Nederlandse tijd) start daar de eerste auto en die wordt rond 13:00 (11:00 Nederlandse tijd) aan de finish verwacht. Op zaterdag vindt de tweede en tevens de laatste stage plaats, die start om 9:45 (7:45 Nederlandse tijd) en zal rond 13:30 (11:30 Nederlandse tijd) finishen.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!