Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Van Loon leert van openen proef, maar dat kost de zege
De tweede dag van de Sharqiya Baja is er een met veel kilometers. Om vijf uur vertrekken Erik van Loon en Sébastien Delaunay uit het servicepark om twee stages te rijden. Van Loon wordt vierde doordat er tijd verloren wordt om de proef te openen, maar Van Loon is blij om aan de finish te zijn en de eerste WK-punten te scoren.

"Het was een speciale dag," vertelt Van Loon. "We waren al vroeg weg en kregen toen twee proeven voor onze kiezen. We zijn als allereerste gestart, nog voor de motoren. Dan liggen er geen sporen en weet je dat je tijd verliest. In het begin waren er problemen met de GPS waardoor we meer tijd hebben verloren. De Toyota was fantastisch, gaf geen krimp en dat scheelt veel, Sébastien heeft het prima gedaan en we zijn aan de finish."

De tweede proef was een korte versie van de eerste. "Daar hebben we de eerste 138 kilometer van gereden, maar het was nog steeds moeilijk. De wind kwam opzetten waardoor je nauwelijks diepte ziet en je echt moet opletten. Finishen was belangrijker dan winnen, zeker na de zware crash van Yazeed in het eerste deel. Hopelijk is alles goed met ze. Daarom hebben we besloten om geen extra risico's te nemen en ons te concentreren op het leren en het finishen."

De volgende rally voor Van Loon en Delaunay is de Baja van Jordanië van 18 tot en met 20 maart.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!