Volvo FMX 2nd gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FMX 2nd gen (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
MAMMOET RALLYSPORT PROBLEEMLOOS RICHTING MONGOLIË
Martin van den Brink zevende algemeen in Silk Way Rally
GORNO-ALTAYSK - De teams van Mammoet Rallysport hebben de tweede etappe in de Silk Way Rally zonder problemen afgelegd. Martin van den Brink eindigde in Rusland als achtste. Mitchel van den Brink werd vandaag achttiende.
De klassementsproef op weg naar Gorno-Altaysk telde 132 kilometer. De special werd gekenmerkt door veel gaten, bulten en zand. ,,Het was een mooie proef, maar op dit terrein kunnen we de Kamazzen niet bijhouden. Het is echt hun terrein.’’
Van den Brink koos, heel verstandig, eieren voor zijn geld en stuurde de Renault strak en zeker naar de finish. ,,We reden vrijwel de gehele proef in het stof. De eerste starters hebben daar minder last van. Wij starten echter tussen de buggy’s en dat maakt het lastig.’’

De Harskamper is echter tevreden. ,,De truck doet het uitstekend. We hebben geen problemen. We willen alleen de vering nog iets vriendelijker zien te krijgen. Dat gaan we vandaag proberen. De komende dagen komen er nog genoeg mooie proeven om ons met de toppers te meten. We kijken er naar uit.’’

In de door Dmitry Sotnikov (Kamaz) gewonnen etappe eindigde Mitchel als achttiende. Met zijn co-piloten Richard Mouw en Erwin van Voskuilen reed Mitchel een degelijke special en leverde 37.39 minuten in op de winnaar. De finish halen en veel leren is het motto in de cabine van de Volvo.

In de laatste etappe op Russisch grondgebied nestelden Siarhei Viazovich (tweede) en Vishneuski (vijfde) zich met de Maz tussen vijf Kamaz-rijders. Shibalov, Nikolaev, Karginov en Mardeev eindigden in hun Kamaz vandaag ook allen voor Martin van den Brink, wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky. Uiteindelijk gaf de equipe van Mammoet tien minuten toe op de dagwinnaar.

In het algemeen klassement is Martin voorlopig zevende. De achterstand op koploper Sotnikov is 15.31. Nummer twee Viazovich heeft een achterstand van bijna vijf minuten op de ijzersterke Rus.

Acht etappes in Mongolië

In de derde etappe van de Silk Way Rally rijden de mannen en vrouwen een special in Mongolië. De rit gaat van Gorno-Altaysk naar Ulgiy. De klassementsproef telt 110 kilometers. Een verbindingsroute van 530 kilometer brengt de deelnemers in het bivak van Ulgiy. De resterende acht etappes worden overigens allemaal in Mongolië verreden. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt vijf of zes uur. Afhankelijk van het gebied in Mongolië waar het rallycircus zich bevindt.

Tekst: Berry KamphorstFoto: MCHphoto

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!