Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Van Loon tevreden met top tien ondanks problemen
De eerste honderdtachtig kilometer van de Baja Aragon zijn niet makkelijk. Erik van Loon en Sébastien Delaunay gaan goed van start en blijven in het spoor van de andere rijders in de top tien. Na honderd kilometer moeten de deelnemers door het water en daardoor zijn er problemen met de remmen van de Toyota Hilux. In de resterende tachtig kilometer neemt Van Loon geen onnodig risico, maar blijft hij wel in de top tien.

“Het ging vandaag best wel prima,” vertelt Van Loon. “Dat laatste stuk was soms wel wat link, ik heb steeds moeten pompen om genoeg remdruk te houden. Maar, we zijn er en hebben niet al teveel tijd verloren. Halverwege hield de GPS er ook nog mee op, die wordt momenteel vervangen voor een ander. Morgen wordt het een lange dag, met twee serieuze proeven. Ik heb er zin in en ik hoop dat we wat kunnen stijgen in het klassement.”

De tweede en laatste dag van de Baja Aragon bestaat uit twee proeven. De eerste proef is 113 kilometer lang en de eerste auto start om 7:46 uur. Rond 13:25 uur start de tweede proef en die is 208 kilometer lang. Later op de middag vindt de prijsuitreiking plaats in Teruel.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!