Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Zesde plaats voor Van Loon in Spanje
Na een sterke tweede proef vandaag worden Erik van Loon en S├ębastien Delaunay zesde in de Baja Aragon. Ondanks een lekke band en opnieuw problemen met de GPS laten zij zich niet uit het veld slaan en bewijzen ze opnieuw hun snelheid en consistentie.

"Het was wederom een mooie rally," vertelt Van Loon. "Met name vandaag was uitdagend door de twee proeven. Maar ik heb er weer van genoten. Vanochtend hadden we opnieuw problemen met de GPS, maar dat is tussen de proeven in opgelost. In de tweede proef hebben we een keertje een lekke band gehad. Verder hebben we goed gereden. S├ębastien heeft het goed gedaan en de auto was verder ook weer top. Ik kijk uit naar de volgende rally."

De volgende Cross Country rally is de Rallye du Maroc in oktober: "Als het goed is, hebben we dan ook de auto met de specs voor de Dakar Rally. Tussen nu en oktober zal ik nog een aantal andere evenementen doen in andere disciplines, maar met die invulling ben ik nog bezig."

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!