Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Stof speelt Van Loon parten op eerste dag in Italië
De proloog van zeven kilometer wordt gekenmerkt door het ontbreken van een bordje naast het parcours. Hierdoor verliezen Erik van Loon en Sébastien Delaunay twintig seconden, net als enkele andere rijders. Deze tijd krijgen ze nog terug, maar daardoor vertrekt Van Loon vanaf de zesde plek op de tweede proef in plaats van de derde plek. Het stof op de proef van 75 kilometer blijft hangen waardoor een andere auto rechtdoor schiet en vlak voor Van Loon blijft rijden. Het grootste deel van de proef rijdt Van Loon in het stof en verliest daardoor kostbare minuten.

"Dit was niet de beste dag," vertelt Van Loon. "Maar dat kwam niet door ons. Dat bordje wat weg was, stond in het roadbook dus daar zoek je naar. Dat is gewoon heel erg lullig en kan achteraf nog meer kosten dan die twintig seconden. De proef daarna was alleen maar stof, er was weinig wind dus de stof bleef hangen. Voor ons schoot Saeidan rechtdoor maar hij ging niet aan de kant voor ons en dat kost tijd. In het kampioenschap zijn de kansen nog niet verkeken, want onze belangrijkste concurrenten verliezen meer tijd dan wij. We gaan kijken hoe het morgen gaat."

Morgen worden er drie proeven verreden, iedere proef heeft een korte neutralisatie waardoor het voelt als zes proeven. Iedere proef heeft een lengte van 92 kilometer. De eerste proef start rond 8:00 uur, de tweede rond 12:00 uur en de laatste rond 16:00 uur.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!