Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Van Loon dik tevreden na tweede etappe in Marokko
De tweede etappe van de Rallye du Maroc gaat door de duinen en de omgeving rondom Merzouga. Voor Erik van Loon en S├ębastien Delaunay is het de perfecte oefening om te leren openen in een hele diverse etappe. In de neutralisatie maken zij een wijziging aan de vering van de Toyota Hilux T1+ waardoor het gevoel beter wordt. Van Loon is dan ook dik tevreden met de vierde tijd.

"We zijn hier om te testen en te leren," vertelt Van Loon. "Dat gaat erg goed, we hebben vandaag weer veel geleerd over de Toyota. Gisteren hebben we een aanpassing gedaan aan de vering, maar dat voelde niet goed. Dus dat hebben we in de neutralisatie aangepast en daarna reden wij dezelfde tijd als Al-Attiyah. Daar kunnen we alleen maar dik tevreden mee zijn. De auto heeft ongelooflijk veel potentie!"

De derde etappe van de Rallye du Maroc is 341 kilometer lang. De eerste auto start rond 10:19 uur (11:19 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 15:32 uur (16:32 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!