Renault C-serie, foto van Truckfan Nieuwsposter

Renault C-serie (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Riwald Dakar Team na tegenslag nu etappe winst

Almelo, 12 oktober 2021 – Het Riwald Dakar Team heeft vandaag etappe 4 gewonnen tijdens Rallye du Maroc. Het harde werk van het team en vooral van MKR die de hele middag en nacht hebben gesleuteld heeft gewerkt.
Interview met Gert Huzink over deze dag: “Zoals vanmorgen al gemeld zijn we er voor gaan zitten en van start af aan echt gepusht. Al na 12 km waren we Gerrit Zuurmond van het Rainbow Truck Team al voorbij die 2 min voor ons was gestart. Je voelt heel goed of je in het juiste ritme zit en dat het hard gaat. Daarom was het erg jammer dat Martin Macik van BIG Shock Racing problemen had met zijn truck in de etappe. Aan Martin heb je toch een tegenstander waar je je aan kan meten of het allemaal goed zit, op snelheid wil je iemand dan toch verslaan. Ik denk zeker dat we Martin vandaag hadden kunnen pakken”.

Gert vervolgt:” De proef van vandaag was echt een rallyproef dit met veel stenen en keien, wat inhoud dat het materiaal erg veel te lijden heeft, dat heeft onze truck ook ondervonden. Tijdens de etappe hebben we een dempersteun afgescheurd, door dit probleem moesten we de demper demonteren. Dit koste ons vandaag wat tijd en dat kwam de stabiliteit van de truck aan de achterkant niet ten goeden, maar wel te hanteren.

We hebben veel getest met de motor en het hybride systeem, en dat werkte vandaag uitstekend, hebben hier erg veel plezier mee gehad. Ook zijn de bladveren vandaag heel gebleven, deze gaan we vanavond wel weer uit voorzorg wisselen. Op deze manier hebben we vandaag laten zien dat de hybride truck echt hard kan gaan”.

Met als doel voor morgen eigenlijk het zelfde als vandaag, zo hard mogelijk over de proef en winnen!

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!