Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Van Loon blijft genieten van nieuwe Hilux tijdens de vierde etappe
Ook tijdens de vierde etappe blijven Erik van Loon en Sébastien Delaunay een goed gevoel houden. Het openen is in deze proef, met veel kamelen gras en verschillende tracks, lastig, maar Van Loon laat zien dat hij en Delaunay het kunnen. Virtueel zouden zij momenteel derde zijn en daarmee blijft Van Loon tevreden.

"Het is echt een genot om met de nieuwe Hilux te rijden," vertelt Van Loon. "Vandaag was het moeilijk om te openen, het kamelen gras is vrij hard als je er als eerste overheen rijdt. We hebben ook een paar keer een beetje moeten zoeken, maar dat weet je als je opent. Het was verder weer een prima dag. Ik ben heel tevreden met onze prestatie, het loopt goed en we leren iedere dag."

Morgen staat de vijfde en laatste etappe van de Rallye du Maroc op het programma. De proef is 219 kilometer lang en de eerste auto start rond 10:14 uur (11:14 uur Nederlandse tijd) en zal rond 15:09 uur (16:09 uur Nederlandse tijd) aan de finish zijn. In de avond vindt de podium ceremonie plaats in Zagora.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!