Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Van Loon klaar voor start van Abu Dhabi Desert Challenge
De keuringen vanochtend en de rest vanmiddag voor de Abu Dhabi Desert Challenge zijn goed verlopen. Erik van Loon en Sébastien Delaunay hebben enkele nieuwe onderdelen op de Toyota Hilux T1+, waaronder de nieuwe vering, en dat is een grote stap voorwaarts. De rally begint zondag in de woestijn van Abu Dhabi.

“De auto voelt nog beter dan in Marokko,” vertelt Van Loon. “We rijden nu met de nieuwe vering, die hebben we vandaag getest en dat scheelt heel erg veel. Zondag staan de eerste officiële kilometers op het programma, dan gaan we zien waar we staan. Ik kijk er enorm naar uit, de duinen hier zijn geweldig. Dit wordt een goede voorbereiding voor Dakar.”

De eerste proef staat op zondag 7 november op het programma. Deze proef is 265 kilometer lang, de eerste deelnemer start om 9:00 uur (6:00 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 12:30 uur (9:30 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!