Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Van Loon niet naar Dakar
Op de avond voordat Erik van Loon zou afreizen naar Saoedi-Arabië krijgt hij het bericht dat hij positief test op Corona. Daardoor is Van Loon genoodzaakt om zijn deelname aan de Dakar Rally te annuleren. Het zou zijn dertiende Dakar zijn geworden. Van Loon kan het zelf nog niet bevatten.

“Alles stond klaar voor vertrek,” vertelt Van Loon. “Ik zou dinsdagochtend naar Jeddah vliegen. Het team van Overdrive Racing had alles klaar. We zouden met een volledig nieuw opgebouwde Toyota Hilux T1+ gaan rijden en we waren perfect voorbereid. Toen kwam het bericht dat ik Corona heb. Ik heb nergens last van, dus het nieuws komt ook als een donderslag bij heldere hemel.”

De voorbereiding van Van Loon en Sébastien Delaunay begon direct na de vorige Dakar. Van Loon wilde het beter doen dan in de editie van 2021 en maakte daarover goede afspraken met Overdrive Racing. Een goede auto, een uitgebreid programma en veel trainen. Van Loon kon dan ook niet wachten om zijn dertiende Dakar te gaan rijden. “Dit voelt ook als vrijdag de dertiende. Ik wilde voor mijn tiende Dakar finish gaan en ik had goede hoop op een top tien of misschien wel een top vijf. Het nieuws kwam gisterenavond, maar ik kan het nog niet bevatten. We hebben er alles aan gedaan om toch deel te kunnen nemen, maar het is niet gelukt.” Overdrive Racing onderzoekt de mogelijkheden dat de auto voor een andere rijder wordt ingezet.

Van Loon wenst alle deelnemers aan de Dakar Rally heel veel succes en hoopt deel te kunnen nemen aan de volgende editie van de rally. “Ik ga toch met een ander gevoel deze editie bekijken. Dit moet even bezinken en dan ga ik nadenken over de plannen voor komend seizoen. De Dakar is nog niet van me af.”

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!