Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Erik van Loon revancheert zich met vierde tijd in Marokko, Anja van Loon 'overwint' in de duinen
De tweede etappe van de Rallye du Maroc is geen makkelijke etappe. Er zijn veel lekke banden, de navigatie is moeilijk en er is veel stof. Erik van Loon en Sébastien Delaunay grijpen de kans aan om weer terug te komen in de kop van het veld en noteren de vierde tijd, achter de drie Prodrive Hunters. De motor van de Toyota Hilux is gerepareerd en Van Loon is blij met het resultaat.

“Het was niet gemakkelijk vandaag,” vertelt Van Loon. “De motor is gemaakt, maar geeft nu wel iets minder vermogen. Desondanks is de auto toch erg snel. We reden na 2 kilometer al lek, hebben een paar keer moeten zoeken en zaten een tijdje in het stof van een Audi. Aan het einde van de proef zijn we nog gestopt bij Nasser Al-Attiyah, die had zijn vierde band kapot gereden dus daar hebben we een wiel achtergelaten. Met dat alles worden we dan toch vierde, dat geeft echt een heerlijk gevoel!”

Tijdens de derde etappe, een loop rondom Laâyoune van 324 kilometer, wil Erik van Loon het momentum meenemen. “De snelheid is er en we maken weinig fouten vandaag, dat moeten we zien vast te houden de resterende drie dagen.” De eerste start morgen om 11:03 uur (12:03 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 14:42 uur (15:42 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht. Volg de rally via live.worldrallyraidchampionship.com/2022/maroc/….

Anja van Loon 'overwint' in de duinen
Voorafgaand aan de tweede etappe was Anja van Loon angstig voor de eerste echte duinen van de rally. “Maar het was geweldig! Het ging heel erg goed en ik heb genoten van het surfen met de Can-Am. We hebben een lekke band gehad en verder hebben we goed kunnen rijden. Lisette en ik leren van iedere kilometer. Vandaag reden we een groot gedeelte met andere auto's en buggy's, daar hebben we ook even voorop gereden en dat ging ook goed. Zelf de sporen zoeken en dan echt helemaal vertrouwen op Lisette. Geweldig!”

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!