Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Erik van Loon prijst Delaunay in moeilijke etappe, Anja van Loon laat zich niet verrassen in derde etappe
Tijdens de derde etappe van de Rallye du Maroc weten Erik van Loon en Sébastien Delaunay opnieuw de vierde tijd te noteren. In een etappe met zware duinen en lastige navigatie maken zij geen fouten en weten, door een goede strategie, een goed resultaat te behalen.

“Vandaag doen we met de echte toppers mee,” zegt Erik van Loon. “Het is jammer dat we in het klassement geen rol meer spelen, want met onze resultaten van vandaag en gisteren zouden we op podiumkoers liggen. Het was vandaag echt moeilijk, lastige duinen en moeilijke navigatie. Daar heeft Sébastien het echt geweldig gedaan. We hebben bekeken gereden, ons hoofd koel gehouden en heel erg goed samengewerkt vandaag en dat brengt ons opnieuw de vierde tijd.”

In de hele zware duinen van de derde etappe in de Rallye du Maroc weten Anja van Loon en Lisette Bakker de finish te bereiken. “Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Vrij vroeg in de proef reden we vast in de duinen, we kwamen over de duin en daar stonden er al 5 vast. Na even graven konden we weer door, daarna reden we lek en klapte de krik kapot. Toen hebben we even moeten wachten op hulp, maar verder ging het eigenlijk weer heel goed. Er is echt veel gebeurd vandaag, maar het is ons grotendeels bespaard gebleven. We hebben ons niet laten verassen. Het was een hele mooie proef, op naar morgen!”

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!