Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux (Dakar)

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
Vierde tijd voor Erik van Loon in moeilijke eerste etappe, prima eerste dag voor Anja
De navigatie tijdens de eerste etappe van de Andalucia Rally is zeer moeilijk. Door de hoge snelheden missen Erik van Loon en Sébastien Delaunay een aantal afslagen, maar weten de schade te beperken. Van Loon laat zijn teamgenoot Nasser Al-Attiyah voorbij en verliest mede daardoor wat tijd, maar weet toch een knappe vierde tijd te noteren. Voor Anja en Jan van de Laar is de rally ook goed begonnen, met name de samenwerking tussen broer en zus was top.

“Het was niet mijn favoriete proef,” zegt Van Loon. “We hebben best wat afslagen gemist, dan moet je weer draaien en terug in het ritme komen. Dat lag niet aan Sébastien, maar aan de snelheid en de complexiteit van de notes. Op een gegeven moment missen we een afslag naar een waypoint, schieten door en pakken per ongeluk het volgende waypoint op, daardoor hebben we 2 minuten straftijd gekregen. In de neutralisatie hebben we Yazeed Al-Rajhi nog een extra reservewiel gegeven en in het tweede stuk hebben we Nasser voorbij gelaten. Al met al toch een goede proef met een goed resultaat, op naar morgen!”

Tijdens de eerste etappe loopt het goed tussen Anja en haar broer Jan: “Met Jan ging het top! We hebben wel even moeten zoeken bij WP100, maar die bleek er niet te zijn. Verder een lekke band en gewoon goed gereden. Mooi begin van de rally!”

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!