Hans Stacey stapt woedend uit Dakar Rally

Hans Stacey heeft woedend de Dakar Rally verlaten. De coureur van Eurol Veka MAN had een startbewijs om als twaalfde truck te beginnen aan de tiende etappe, maar op de aangewezen starttijd werd hem die geweigerd. Stacey werd daarop zo kwaad, dat hij is opgestapt. In de achtste etappe verloor Stacey door versnellingsbakproblemen veel tijd. Een coureur die bij aanvang van de etappe in de top 10 staat (Stacey stond zesde) mag in zo’n geval bij de volgende etappe de joker inzetten. Dat geeft hem het recht om meteen na de top 10 te starten. “We hebben meteen na de

Lees meer..

Alex Miedema

Bijlages

(klik om te vergroten)

Foto Iep van der Meer / bigtruck.nl

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!