Gerard de Rooy: ‘Drie keer de truck bijna afgeschreven’

De proef van de zevende etappe van de Silk Way Rally was een korte – 106 km slechts – maar daarom niet minder lastig. Integendeel, Gerard de Rooy en Ton van Genugten omschreven de laatste special in Kazachstan, voordat de karavaan de grens met China overstak, als ronduit gevaarlijk. “Het roadbook klopte van geen kanten”, stelde De Rooy. “Ik heb de truck drie keer bijna afgeschreven.” Opnieuw was duidelijk dat het Kamaz-team zich weinig aantrekt van gaten, kuilen, hobbels en andere obstakels. De vier Russische trucks eindigden als 1, 2, 3 en 4. De drie Team De Rooy Iveco’s kwamen

Lees meer..

Katy Kleyn

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!