Kapotte stuurkogel kost De Rooy etappe en Van Genugten een uur

Al na 14 kilometer zat de achtste etappe van de Silk Way Rally erop voor Gerard de Rooy. Een gebroken stuurkogel betekende dat hij zijn Iveco Powerstar over de weg naar Urumqi moest rijden, en dus weer 100 uur straftijd aan zijn broek kreeg. Voor Ton van Genugten betekende het een uur helpen met repareren voordat hij de proef van 250 kilometer kon vervolgen met de Iveco Trakker. Een gebroken stuurkogel is gewoon domme pech, legde Gerard de Rooy uit in Urumqi. “Het heeft niets te maken met de nieuwe onderdelen, hoeft geen slijtage te zijn, het kunnen ook gewoon

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!