Voorbeschouwing trucks: Kamaz torenhoog favoriet in jubileum-Dakar



Originele beschrijving

De eeuwwisseling betekende het begin van een Russische overheersing in de truckcategorie van de Dakar Rally. Sinds Vladimir Chagin in 2000 zijn eerste overwinning boekte aan de voet van de piramides in Caïro, werd de zegereeks van Kamaz slechts driemaal onderbroken en alle drie de keren door een Nederlander: Hans Stacey in 2007, Gerard de Rooy in 2012 en 2016. Deze beide heren zijn er in 2018 overigens niet bij. Juist die twee zijn er in de jubileumeditie van de Dakar Rally niet bij om de Russen van hun vijftiende overwinning te houden.Kamaz komt, onder leiding van Chagin, aan de

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!