Nachtelijk avontuur Marc Leeuw aan begin Dakar Rally



Originele beschrijving

De Dakar van 2018 kende niet het begin waar Marc Leeuw op had gehoopt. Pas ’s avonds laat, uren later dan de bedoeling was, kwam de DAF aan de finish van de eerste etappe. Al 500 meter na de start gaf de koppeling van de truck de geest. Toen die na ruim twee uur sleutelen was gerepareerd, moest Leeuw de 31 kilometer duinen in het donker rijden. “Duinen rijden is toch niet mijn favoriete bezigheid, maar in het donker is het echt verschrikkelijk”, zei Leeuw bij aankomst in het bivak bij Pisco. “Goed kijken, overzicht hebben is belangrijk in de

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!