Villagra en Van Genugten doen goede zaken op tweede dag Dakar Rally



Originele beschrijving

Het was nog maar de tweede dag in de Dakar Rally, en er is nog maar 300 kilometer geracet, maar de verschillen in het klassement zijn nu al aanzienlijk. Federico Villagra en Ton van Genugten deden in de loodzware tweede etappe goede zaken. De Argentijnse coureur van Team De Rooy finishte met de tweede tijd, op 3.25 van etappewinnaar Eduard Nikolaev. Van Genugten werd vijfde, op 20 minuten. Het zijn de duinen in de Ica-woestijn die het verschil maken. De voorgaande jaren gingen de eerste etappes van de Dakar Rally over snelle WRC-paden en ging het om seconden, hooguit minuten.

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!