De Rooy plankgas door eerste etappe in Mauretanië



Originele beschrijving

In 1.47.22 raffelde Gerard de Rooy de 211 kilometer van de zesde etappe van de Africa Eco Race af. Met zijn gemiddelde snelheid van 118 kon hij echt niet tippen aan de 144 km/u die Mathieu Serradori haalde met zijn buggy. De Rooy gaf 19.56 toe op de Fransman. In de eerste proef in Mauretanië ging het gaspedaal dus weer helemaal naar beneden, net als in de etappes in Marokko. De Rooy had gehoopt dat het nu gedaan was met die snelle proeven. “Gelukkig zaten er een paar slechte stukken in en was het minder saai dan de laatste etappe

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!