Rainbow hotseknotst over Boliviaanse hoogvlakte



Originele beschrijving

In de zevende etappe van de Dakar Rally voelde Jasper Riezebos goed het verschil tussen rijden op de motor of met de truck. Een motorrijder kan slalommend tussen struikjes en bulten kamelengras door, een truck gaat er dwars overheen. “In de truck krijg je veel meer klappen. Op de motor kun je het makkelijk opvangen, in de truck doet het veel meer zeer”, merkte de navigator van de Rainbow-truck. Polletjes kamelengras, rivierbeddingen, gaten, kuilen: de MAN hotseknotste door de 370 kilometer lange special van de etappe tussen La Paz en Uyuni. Dat in combinatie met de vele modder die door

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!