Aart Schoones heeft ruggenwervel gebrokenOriginele beschrijving

De 6de etappe tussen Merzouga en Boudnib maakt slachtoffers in de truckcategorie. De DAF Ginaf van Christophe Stroo (519, Vanderhorst Racing) is uit de duinen gesleept met een kapotte koppeling. De splinternieuwe Iveco van Igor Bouwens (504, Gregoor Racing) verlaat de wedstrijd na problemen met de hogedrukleiding van de brandstof. De zwaarste schade is op te tekenen bij Aart Schoones (517, Schoonesdakar) crashte zijn DAF zwaar in de duinen van Erg Chebbi. De Nederlander werd met een rugblessure per helikopter naar het ziekenhuis van Errachidia getransporteerd. Nadien wordt hij zo snel als mogelijk naar Nederland gerepatrieerd. Schoonesdakar.nl op facebook: “Etappe

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!