Dakar 2019: ‘Weinig verbinding, veel wedstrijdkilometers en duinen in Peru’



Originele beschrijving

Voor het eerst in de 41-jarige geschiedenis van de Dakar Rally wordt er komend jaar maar één land aangedaan: Peru. Dat is zeker geen nadeel, stelde Xavier Gavory (directeur deelnemersrelaties van organisator ASO) bij de Nederlandse Dakar-presentatie in Loon op Zand. Nadat onverwachts en in een laat stadium Chili en Bolivia aangaven niet mee te willen doen aan de komende editie van de Dakar Rally, was ASO min of meer genoodzaakt zich te beperken tot Peru. Op het eerste gezicht lijkt dat een beperking, maar Peru biedt veel voordelen, die de nadelen ruimschoots overtreffen, zo hield Gavory zijn gehoor bij

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!