MAZ heeft haar Dakar-team bij de neus genomenOriginele beschrijving

Al jaren stuurt MAZ een fabrieksteam naar Le Dakar, en ieder jaar werden ze steeds iets beter waardoor ze sinds vorig jaar serieus voor de grote prijzen meevechten. Om in 2020 nog competitiever te zijn, heeft MAZ, in navolging van onder andere Iveco, Tatra en Kamaz, ook voor een opstelling met neus gekozen. Het type van de torpedo is MAZ-6440 RR. Dit neemt het beste van drie werelden: het bewezen goede chassis van de huidige rallytruck, de MAZ-5309 RR,gecombinerd met de cabine van de MAZ-5440 en de motorkap van de MAZ-6440 PA,een truck met Amerikans aandoende look voor internationaal transport.

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!