Blik vooruit: Nederlandse deelnemers in Dakar 2020



Originele beschrijving

Tekst: Robert Baarda. De Dakar rally komt er weer aan en dat betekent dat steeds meer plannen worden ontvouwt, ambities uitgesproken en strijdwagens getoond. Dakar 2020, voor het eerst in Saudie-Arabië en bij de rallytrucks kunnen we weer behoorlijk wat Nederlandse deelnemers verwachten. Team De Rooy gaat met 5 Iveco’s en vier nieuwe rijders de Saudische woestijn in. Naast Gerard de Rooy, geen Federico Villagra, Ton Van Genugten of Maurik Van den Heuvel, maar Janus van Kasteren, Vick Versteijnen als snelle mannen in een torpedo. Michiel Becx gaat als snelle assistentie in een frontstuur truck. Nummer vijf in het team

Lees meer..

Alex Miedema

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!