Fendt 600 LS(A) - ZF T- 3445 versnellingsbak

Hallo,

Ik heb een Fendt 612 LS van bouwjaar 1980. Deze trekker beschikt over een ZF T-3445 die momenteel 30Km/h rijd. Ik heb de 6S gang geprobeerd en deze schakelt effectief wel in. Nu heb ik me laten vertellen dat bij sommige (de meeste) versnellingsbakken de 6S gang geblokkeerd zat van fabriek af zodat ie 30 reed en als deze blokkage ongedaan gemaakt werd de trekker 40Km/h kon rijden. Nu vroeg ik me af, kan het zijn dat de versnellingsbak T3445 maar maximaal 30Km/h kan of zou deze in theorie TOCH moet beschikken over een tandwielcombinatie waarin ie 40Km/h kan.

alvast bedankt !!
vannerom

Bijlages

(klik om te vergroten)

Liefhebber van Dakar Trucks? Help mee!

Le Dakar kan niet zonder de Nederlandse vrachtwagens en de Nederlandse truckers kunnen niet zonder Dakar. Er zijn maar weinig landen waar het truckklassement in de zwaarste rally ter wereld zo leeft als bij ons.

Voor alle geinteresseerden in de koningsklasse van deze rally is er dakartrucks.nl. Daar vind je altijd het laatste nieuws, zowel tijdens de rally zelf, maar ook de andere 50 weken per jaar wordt er regelmatig nieuws, foto's (zowel nieuwe als archieffoto's uit bijvoorbeeld de jaren '80) en filmpjes aan de site toegevoegd. Een onmisbare digitale verzamelplaats voor de liefhebber!

Lid worden is heel eenvoudig!